Handlevogn
0

Om oss

No. 13 er et uavhengig plateselskap for artister som vil noe med musikken sin. Vi vil gi alle som slåss mot nyliberalisme, rasisme og undertrykking en grunn til å danse og et lydspor å danse til.

Kampsangen har en lang tradisjon i Norge – fra rallarnes skillingsviser, via Arne Paasche Aasen og Jolly Kramer-Johansens arbeidersanger, til Vømmøl Spellemannslag og 1970-tallets radikale visebølge. I dag er det ingen norske plateselskap som ivaretar denne tradisjonen. Det ønsker vi å gjøre noe med.

Vi har kalt selskapet vårt No. 13, etter Rudolf Nilsens dikt Nr. 13 og ønsker å bidra til et musikkliv i det godes tjeneste gjennom egne utgivelser, konsertvirksomhet og samarbeid med andre som deler vår målsetting.

Dersom du liker tanken på et venstreorientert plateselskap som sørger for formidling av musikk med mål og mening håper vi du vil vurdere å gi et bidrag til driften av No. 13.

Det kan du gjøre gjennom å vippse noen kroner til #115969 eller ved å sette inn et bidrag på kontonummer 1506 05 31037.

Takk til dere!

No. 13 ønsker å takke alle som har bidratt til å gjøre prosjektet vårt mulig. Vi vil rette en særlig takk til Kristian Kallevik og resten av Diger Distro for uvurderlig hjelp. Takk til Jester for gode råd.

Takk til Monna Tandberg for sårt tiltrengt økonomisk støtte. Det samme gjelder Erik Ness, Ingrid Baltzersen og resten av tidsskriftet Gnist.

Takk til Ohnesorg som ga oss tillit til å gi ut deres debutalbum – vår første utgivelse. Takk til Akerselva Kvinnekor, Klara, Jon Arne Corell, Folkehelsa og Føkkefjord for fabelaktige konsertopplevelser. Takk til Frosk som plantet idéen om å starte plateselskap i oss.

Takk til Øyvind Rauset og Norsk Viseforum for inspirasjon og oppmuntrende ord.

Takk til No. 53 som gang på gang har åpnet dørene for No. 13s platemarked. Takk til Tronsmo bokhandel. Og takk til alle som har bidratt til crowdfunding, kjøpt plater av oss og kommet på konserter!