Mat Callahan & Yvonne Moore and friends

Mat Callahan & Yvonne Moore and friends

Mat Callahan er en veteran i musikklivet. Karrieren hans trekker seg fra han reiste USA rundt og spilte på streikemarkeringer og Vietnam-demonstrasjoner med visegruppa Prairie Fire på 1960 og 70-tallet, via worldbeat-gruppa The Looters på 1980-tallet til sjelfulle tolkninger av den irske sosialisten James Connellys poesi de senere åra.

I dag bor Callahan i Sveits der han sammen med sin partner Yvonne Moore og et knippe venner har produsert et eksplosivt dobbeltalbum med den talende tittelen It Is Right to Rebel. Plata er et sammensatt stykke moderne folkrock, og tar opp i seg elementer fra folkemusikk, blues, gospel og roots.

Manager: 

Sliteneliten

Sliteneliten

Sliteneliten er et politisk telegram pyntet med tverrfløyte (Silje Strøm), fele (Inga Haugdahl Solberg), gitarer (Ylva Gulpinar, Synneva Gjelland), trommer (Thea Marie Kvam) og bass (Maria Refsland). Medlemmene kommer fra bygd og by, men også en folkemusiker fra Oslo har sneket seg med.

Sliteneliten er fortellingen om unge radikale som prøver å følge drømmer mens de har to og tre jobber, samtidig som frivilligheten skal dyrkes og man ender opp med merkelapper som «kulturelite» og «feministelite» mens man sitter der i en alder av tjuefem med en årslønn på 200 000 og en angstdiagnose levert i posten fra DPS.

I en søken etter hvor de skal rette langfingern sin skrangler de seg frem med en akkurat passe melodiøs viserock og synger ut på Vossamål mot prestasjonsjag, ubrukelige politikere, rikfolk og annet pakk.

Manager: 

På stengrunn

På stengrunn

På stengrunn ble allemannseie i Norge da musikerne Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Lillebjørn Nilsen, Steinar Ofsdal og Carl Morten Iversen ga ut albumet På stengrunn – 16 sanger av Rudolf Nilsen i 1973. Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som et referanseverk i den norske politiske visetradisjonen. Mange har i årevis lengtet etter en oppfølger, og i 2019 foreligger endelig albumet På gjensyn med 17 helt nye sanger til tekster av Rudolf Nilsen.

I de nesten 50 årene som har gått siden forrige Rudolf Nilsen-album har Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal fortsatt å prege norsk musikkliv. De har medvirket på en rekke utgivelser i tillegg til egne prosjekter, og har en rekke priser og hederbenevnelser mellom seg. På den nye plata har Lillebjørn Nilsen forlatt prosjektet, og blitt erstattet av den prisbelønte visesangeren Pål Moddi Knutsen som bidrar med tre melodier. Sistnevnte platedebuterte i 2010 og har siden gitt ut fire album. Han vant Spellemannsprisen i 2013 for albumet Kæm va du?

Plateselskapet No. 13 slapp albumet På gjensyn 6. desember 2019.

Vinteren 2019 og våren 2020 spiller På stengrunn en rekke konserter i hele Norge.

Manager: 

Folkehelsa

Folkehelsa

Folkehelsa blander elementer fra folkemusikk, viser, rock, pop og punk. Med den uvanlig forfriskende kombinasjonen av synth, bass, fele, trommer og vokal, lager bandet sjangeroverskridende musikk som er overraskende, fengende og meningsfull.

Folkehelsa består av Anna Holm Abrahamsen på vokals og synth, Sunniva Molvær Ihlhaug på vokal og fele, Hanna Sannes Aanonsen på bass og Alexander Engedal Gewelt på trommer. Siden den spede starten i Hanna og Annas kollektiv i 2013 har gruppa blant annet spilt på Ladyfest, Musikkfest Oslo og Uka i Ås.

Folkehelsa retter fokus mot temaer som urettferdighet, skjevheter i verden og miljøproblematikk. I et samfunn der musikk ofte handler om å realisere seg selv og kverne rundt egne utfordringer og livserfaringer, ønsker Folkehelsa å vise solidaritet og samhold med de som kjenner på urettferdighet. Miljøsaken er spesielt viktig for bandet.

Plateselskapet No. 13 slapp Folkehelsas debutalbum Evig OK 31. mai 2019.

Manager: 

Ohnesorg

Ohnesorg

Ohnesorg spiller akustisk musikk med politisk relevans og tekster som vil si noe. Ohnesorg betyr «sorgløs» og er inspirert av den vest-tyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann under en demonstrasjon i Berlin i 1967.

Gruppa har to selvutgitte EPer og en rekke konserter bak seg. Debutplata Sanger for rastløse inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Plata løftes ytterligere av fire av gruppas egne låter.

Rudolf Terland Bjørnerem og Jenny Berger Myhres lydhøre gitar- og klarinett-arrangementer, Martin Ulvins suggererende perkusjon på kalabash, samt Elida Høegs jordnære og utilgjorte vokal, har gjort Sanger for rastløse til en fargerik forundringspakke av et album.

Manager: 

Frosk

Frosk

Veteranene i Frosk ga ut albumet Kråker i lufta på Plateselskapet MAI i 1976. I dag er albumet et ettertraktet samleobjekt blant platesamlere og musikkinteresserte. Mest kjent er kanskje låta Stev, også kjent som Virvelstevet, som har funnet veien til en rekke sangbøker og som senere er utgitt av flere andre grupper, senest Samvirkelaget i 2007.

I dag består Frosk av låtskriverduoen Alf Henriksen og Tom Reksjø. Med seg på laget har de fått fiolinist Hege Rimestad, bassist Marius Reksjø og trommeslager Andreas Bye. Nå, mer enn førti år siden forrige utgivelse, er Frosk tilbake med nytt, dagsaktuelt materiale.

Plateselskapet No. 13 slapp albumet Homo Erectus 27. september 2018.

Manager: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen