Vi skal storme himmelen!

2
.
July 2021

I samarbeid med blant andre Ohnesorg og Sosialistisk Kor i Oslo inviterer vi til konsertforestillingen «Vi skal storme himmelen!» om Pariserkommunens 72 skjebnesvangre dager.

Vi skal storme himmelen!
Illustrasjon: Christa Barlind Korvald

I 2021 er det 150 år siden Pariserkommunen oppsto. Frankrike hadde nettopp vært i krig mot Tyskland. Paris ble beleiret og byen sultet, men den nektet å kapitulere selv om resten av landet ga seg. I denne ekstremt pressa situasjonen ble det etablert en kommune som åpnet opp for en rekke frigjørende opplevelser. Hjemløse fikk flytte inn i tomme hus, det ble holdt store utendørskonserter, fabrikker ble overtatt av arbeiderne og det ble innført et religionsfritt utdanningssystem. Etter 72 dager ble Kommunen knust av regjeringstroppene, men den ble stående som et første eksempel på hvordan en arbeiderstat kunne se ut. Et forsøk som skulle fortsette å inspirere helt fram til i dag.

I konsertforestillingen «Vi skal storme himmelen!» vil vi leve oss inn i de 72 dagene Pariserkommunen varte, og se hvordan opplevelsene og kampene som utgjorde Kommunen har fortsatt å virke helt fram til vår tid. Det vil bli en kveld fylt med kampånd og sang, men også ettertanke, kjærlighet og sorg.

«Kommunen var omringet på alle kanter, og hadde bare død i vente. Det eneste den kunne gjøre var å være modig, og det var den. Og ved å dø åpnet den døra til framtida på vidt gap. Det var dens skjebne.»
– Louise Michel

Klikk for billetter til fredag 12/11 kl 19:00

Klikk for billetter til lørdag 13/11 kl 14:00

Klikk for billetter til lørdag 13/11 kl 19:00


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen