Handlevogn
0

Tonesetter Rudolf Nilsen på nytt

23
.
April 2019

Viseveteranene bak plateklassikeren På stengrunn fra 1973 har gått i studio for å lage en oppfølger. Med seg på laget har de fått den unge artisten Moddi.

Tonesetter Rudolf Nilsen på nytt
Foto: Odin Jæger (Klassekampen).

Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) er en av våre viktigste og mest avholdte arbeiderdiktere. Til tross for at han døde bare 28 år gammel rakk han å gi ut diktsamlingene På stengrunn (1925) og På gjensyn (1926). Den tredje samlingen Hverdagen (1929) ble utgitt etter forfatterens død.

Rudolf Nilsen er ikke bare kjent for sine røde kampdikt og skildringer av arbeiderklassens kår –  han var også en av de første store urbane dikterne i norsk litteratur. Skildringene av livet og menneskene på Oslos østkant og kjærligheten til selve byen er et gjengangstema i hans diktning.

I 1973 gikk seks norske musikere sammen om albumet På stengrunn - 16 sanger av Rudolf Nilsen. Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som en av de største suksessene fra den norske visebølgen på 1970-tallet.

Mange har i årevis lengtet etter en oppfølger, og vi er begeistret over å kunne annonsere at et nytt album med sanger til tekster av Rudolf Nilsen er underveis.

Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal får på den nye plata selskap av Pål Moddi Knutsen. Han er blant annet kjent for albumet Unsongs (2016) der han tonesatte og nytolket forbudte og sensurerte låter fra tolv forskjellige land.

Albumet På gjensyn gis ut av Plateselskapet No. 13 høsten 2019. Det kommer på 140 g svart vinyl, på CD og blir tilgjengelig på streamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music. Coveret blir utformet av kunstner Christian Messel.

Du kan forhåndskjøpe plata eller støtte utgivelsen på http://fnd.uz/rulle

Les mer i Klassekampen: Tonesetter Rudolf på ny

Hør innslag på NRK Kulturnytt: Rudolf Nilsen (ca. 8 min. ut i programmet)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen