Handlevogn
0

Sliteneliten slipper Britney Spears-inspirert, marxistisk dommedagslåt

15
.
April 2020

Fredag 17. april slipper Plateselskapet No. 13s Slitenelitens andre singel Angrepils.

Sliteneliten slipper Britney Spears-inspirert, marxistisk dommedagslåt
Foto: Signe Rosenlund-Hauglid

– Som alle andre satt vi og stura oss blå, men det var før vi kom på at vi har en slippklar låt om verdens ende, som kanskje kan muntre opp folk, sier vokalist Synneva Gjelland.

– Verden går til helvete, her er Slitenelitens siste vise til folket, rett før skipet synker og sjøormene kommer, stemmer felespiller Inga Haugdahl Solberg i.

Angrepils handler om at det er lettest å gjøre dumme ting, men det er likevel SÅ mye mer enn en marxistisk låt. Vi ble inspirert av å høre på Britneys Till the World Ends, og vi nekter å danse rundt gullkalven og tar heller en øl når det røyner på, sier bassist Maria Refsland.

– Nå, i disse tider, ser vi hvor lite det er verdt å bygge ditt palass når du ikke kan leve livet. Vi trodde vi var en velferdsstat, men lokalsjukehus er lagt ned og vi har bygd ned velferdsordninger og beredskap, så vi spør oss hvor faen det ble av Norge egentlig?

Cover art: Christa Barlinn Korvald.

– Men mens den ene hånda rekker finger, lokker vi med den andre, og inviterer til å tenke over hva slags verden vi ønsker oss. Pandemien viser at vi må handle i fellesskap som samfunn og ikke som individer. Det er tid for endring! Så la oss slutte å danse etter den nyliberale pipa, og skåle med øl i glasset for fellesskapet og et nytt system, en solidarisk samfunnsorden, en knallbra tid! avslutter Gjelland.

Angrepils slippes i alle strømmetjenester fredag 17. april.

Forhåndsbestill Slitenelitens debutalbum her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen