På stengrunn mottar LOs kulturpris

25
.
April 2023

I 2023 er det 50 år siden det klassiske albumet På stengrunn med melodier til Rudolf Nilsens tekster kom ut. Det markeres med ny sangbok og turné. 25. april ble gruppa hedret med LOs kulturpris.

På stengrunn mottar LOs kulturpris
Foto: På Stengrunn

Tirsdag 25. april ble gruppa «På stengrunn» tildelt LOs kulturpris på 100 000 kroner under LOs representantskapsmøte i Bergen.

– Jeg er glad og stolt over å gi LOs kulturpris for 2023 til ei gruppe som har tonesatt og formidlet Rudolf Nilsens dikt på scener i det ganske land. I 50 år har de gitt liv til en av arbeiderbevegelsens store diktere og aktualisert disse tekstene for nye generasjoner, uttalte LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Les mer hos Fri Fagbevegelse: Musikkgruppa «På stengrunn» fikk LOs kulturpris

Foto: Paul S. Amundsen / Fri Fagbevegelse.

I 1973 gikk musikerne Lillebjørn Nilsen, Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Carl Morten Iversen sammen om prosjektet På stengrunn der de skrev egne melodier til Rudolf Nilsens dikt. Det selvtitulerte albumet På stengrunn solgte til sølv og blir omtalt som et referanseverk i den norske politiske vise­tradisjonen.

I 2019 utga Plateselskapet No. 13 oppfølgeren På gjensyn, 46 år etter det første albumet, til gode kritikker fra anmelderne.

I 2023 markerer bandet sitt 50 årsjubileum med turné, ny sangbok og jubileumskonsert på Rockefeller. I dag består gruppa av Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal, Edvard Askeland og Pål Moddi Knutsen.

Plateselskapet No. 13 gratulerer med prisen og med jubileet!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen