Handlevogn
0

Ohnesorg slipper første singel fra nytt album

4
.
December 2020

Ohnesorgs etterlengtede andrealbum, Retten til byen, er noe forsinket på grunn av koronasituasjonen. For å korte ned ventetida byr vi på en tospors singelutgivelse. Singelen slippes i alle strømmetjenester fredag 4. desember.

Ohnesorg slipper første singel fra nytt album
Foto: Rakel Emhjellen Paulsen

Albumets åpningsspor Altfor bra handler om hvor ubarmhjertig Oslo kan være på vinterstid, og skildrer personlige bekymringer mange nok føler på i disse dager, enten det dreier seg om husleie, helse, møtet med Nav-systemet, ensomhet eller maktesløshet. Refrenget i låta blir som et sårt kamprop for et bedre samfunnssystem: «Vi er altfor bra for det her».

Det andre sporet, Leia stiger, er en nytolkning av den amerikanske folkemusikeren Malvina Reynolds’ klassiker The Faucets Are Dripping fra 1960. Den handler om hvordan noen få hushaier tjener seg rike på å leie ut knøttsmå leiligheter av dårlig standard for stadig høyere leie. Ohnesorgs oppdaterte versjon er inspirert av de siste åras utvikling i det norske leiemarkedet generelt og særlig av forholdene som er blitt avdekket av kampanjen Reduser husleia og instagramkontoen @min_drittleilighet.

Cover art: Esben S. Titland.

Singelen er preget av det lavmælte og melodiske uttrykket Ohnesorg er kjent for og et lydbilde som i sin originalitet skiller seg fra det meste annet som rører seg i norsk musikk.

Albumet Retten til byen slippes 15. januar 2021.

Spill på Spotify // Spill på Tidal // Spill på Apple music

Klikk her for å forhåndsbestille albumet Retten til byen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen