Handlevogn
0

Folkehelsas debutalbum Evig OK slippes 31. mai

26
.
May 2019

Folkehelsas debutalbum Evig OK byr på noe av det friskeste og mest uforutsigbare som rører seg i Oslos musikalske undergrunn.

Folkehelsas debutalbum Evig OK slippes 31. mai
Foto: Kamilla Kvamme

Folkehelsa er et Oslo-basert band som befinner seg i krysningspunktet mellom rock, progg og indie ispedd elementer av folkemusikk. Den noe uvanlige kombinasjonen av fele, synth og bass skaper et helt spesielt uttrykk som gjør Evig OK til et friskt pust, et knyttneveslag og en varm omfavnelse på en og samme tid.

– Vi er ikke så opptatt av sjangerbeskrivelser. Vi lager den musikken vi selv syns er spennende og vi henter inspirasjon fra mange ulike steder. Evig OK er beviset på at du kan lage noe som sparker fra seg uten å være gitardrevet, sier vokalist og synthist Anna Holm Abrahamsen.

– Plata er jo summen av alt vi liker, tenker og føler. Derfor er det helt naturlig at vi boltrer oss i alt fra energiske popballader via steinhard pønk til mollstemte folketoner, sier bassist Hanna Sannes Aanonsen.


Cover art: Ingrid Granrud Veiersted.

Soundet på Evig OK kjennetegnes av en drivende bass med powerchords og repeterende riff, i tillegg til mange lag med fele og en kreativ bruk av effektpedaler. Samtidig byr den også på skjøre og nesten nakne partier hvor vokalen blir akkompagnert av et enkelt instrument.

– Selv om vi flørter litt med folkemusikk er det en veldig urban plate. Den handler om vår tids kvelende individualisme, om kleine opplevelser på pub og om det å føle seg bortgjemt i storbyens mylder, sier felespiller Sunniva Molvær.

– Men den handler om mer enn svermerier. Flere av låtene griper inn i brennende spørsmål som klimaproblemene, Vestens utnytting av den tredje verden, og kampen mot høyreekstremisme. Jeg tror alle som hører plata skjønner at vi ikke er redde for å mene noe, sier Abrahamsen.

Fredag 31. mai slipper Plateselskapet No. 13 Folkehelsas debutalbum Evig OK på vinyl og streamingtjenester.

Klikk her for pressefoto og cover art til fri bruk

For mer informasjon, intervjuer eller bookingforespørsler, kontakt Hanna Sannes Aanonsen på tlf: 994 19 260 / e-post: hannasannes@gmail.com


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen