Handlevogn
0

Folkehelsa slipper første singel 8. mars

26
.
February 2019

Kvinnedagen er rett rundt hjørnet, og Folkehelsa slipper sin første singel Du veit du er kvinne nettopp 8. mars – som et soundtrack og en hyllest til dagen.

Folkehelsa slipper første singel 8. mars
Foto: Kamilla Kvamme

– Låta handler om hvorfor kvinnedagen fortsatt trengs og hvordan det er å være kvinne i dag – om alt fra seksuell trakassering, til kjønnsforventninger og gamle stereotypier som kvinner fortsatt møter hver dag, sier låtskriver Sunniva Molvær Ihlhaug.

– Den er et slags hjertesukk, en beskrivelse av den frustrasjonen en ofte føler på som kvinne når man møter forventninger basert på kjønn.

Du veit du er kvinne er en catchy og dansbar rockelåt, med et lekent feleriff og fengende refreng. Det er den første singelen fra bandets kommende album Evig OK.

– Bandet vårt er jo 75 % kvinner og 100 % feministisk, så det føles naturlig for oss å si noe om hvordan kjønn spiller inn i hverdagen i 2019, istemmer vokalist Anna Holm Abrahamsen.

– Veldig mange kjønnsstereotypier oppstår, og forsterkes, i popkulturen. Vil man motvirke det må man skape motkultur som bryter med disse normene og utfordrer mannssamfunnet. Det er dét vi prøver på med denne låta, sier bassist Hanna Sannes Aanonsen.

Cover art av Ingrid Granrud Veiersted.

Folkehelsa er et oslobasert band, som befinner seg i krysningspunktet mellom rock, pop, punk og vise, ispedd elementer av folkemusikk. Bandet består av Anna Holm Abrahamsen på vokal og synth, Sunniva Molvær Ihlhaug på fele, Hanna Sannes Aanonsen på bass og Alexander Engedal Gewelt på trommer. De fleste av bandets låter kretser rundt samfunnsaktuelle tema som kvinnekamp, klimakrisa, individualisme og høyreekstremisme.

Fredag 31. mai slipper Plateselskapet No. 13 Folkehelsas debutalbum Evig OK på vinyl og streamingtjenester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen