Handlevogn
0

Et sårt, ærlig og brennaktuelt manifest

15
.
January 2021

Fredag 15. januar slipper Plateselskapet No. 13 Ohnesorgs andre album, Retten til byen.

Et sårt, ærlig og brennaktuelt manifest
Foto: Rakel Emhjellen Paulsen

Det er ingenting vanskelig med Ohnesorgs andrealbum. Det er selvsikkert band som to år etter debuten returnerer med ti nye spor, hvorav sju er tolkninger av protestsanger fra ulike deler av verden og tre er deres egne komposisjoner.

Retten til byen byr på mer av det lavmælte og melodiske uttrykket Ohnesorg er kjent for, men også lystige sleivspark og ektefølt kampglød. Rudolf Terland Bjørnerems akustiske gitar, Jenny Berger Myhres lekne klarinett, Martin Ulvin Svendsens ukonvensjonelle perkusjon og Elida Høegs særegne vokal, skaper til sammen et lydbilde som i sin originalitet skiller seg fra det meste annet som rører seg i norsk musikk.

Cover art: Esben Slaatrem Titland

Den røde tråden på albumet er, som tittelen indikerer, retten til byen. Byens maktforhold påvirker alt fra hvordan vi bor til hva vi føler og hva vi kan forestille oss. De ti låtene beskriver store og små kamper for eierskap og tilhørighet. Retten til byen er et sårt, ærlig og brennaktuelt manifest – og en vakker kjærlighetserklæring til prosessene som oppstår når folk samler seg for å skape ei framtid til det beste for fellesskapet.

Albumet utgis av Plateselskapet No. 13, og blir tilgjengelig på vinyl og i alle strømmetjenester. I tillegg til den vanlige utgaven utgir vi et begrenset opplag på 100 håndnummererte eksemplarer presset på rød vinyl.

Spill på Spotify // Spill på Tidal // Spill på Apple music

For mer informasjon, intervju eller booking, kontakt Rudolf Terland Bjørnerem: 926 61 464 / rudolfbj@gmail.com  


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen