Handlevogn
0

Albumslipp: På gjensyn

6
.
December 2019

Forventningene er skyhøye når gjengen bak klassikeren «På stengrunn» fredag 6. desember slipper albumet «På gjensyn: 17 nye sanger av Rudolf Nilsen» – 46 år etter forrige album.

Albumslipp: På gjensyn
Cover art: Marte Teigen

«På gjensyn» er resultatet av et unikt musikalsk samarbeid. Fem solide veteraner fra norsk musikkliv – Jon Arne Corell (vokal og gitar), Lars Klevstrand (vokal og gitar), Kari Svendsen (vokal og banjo), Steinar Ofsdal (fløyte) og Carl Morten Iversen (kontrabass) – har funnet seg en ny samarbeidspartner i det langt yngre stjerneskuddet Pål Moddi Knutsen (vokal, trekkspill og trompet). Produsent er Olav Torget. «På gjensyn» er et mangslungent og bunnsolid album som overrasker, imponerer og inspirerer selv etter mange gangers gjennomlytting.

Albumet består av 17 ulike melodier til tekster av arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen (1901-1929). Tematikken, så vel som stemningen i sangene, favner bredt, men alle er de preget av en drømmende lengsel etter noe frigjørende, noe nytt og bedre.

I låta «Underveis», tonesatt av Pål Moddi Knutsen, kan vi spore en nesten barnlig glede og forventning over å legge ut på oppdagelsesferd ombord i en sovekupé på vei mot Europas metropoler. Jon Arne Corells lavmælte «Huset» byr på en hjerteskjærende skildring av resignasjonen et par føler i møte med en ubarmhjertig bank idet hjemmet deres legges ut for tvangssalg. Lars Klevstrands kjærlighetsballade «Ved bålet» gir oss Rudolf Nilsen på sitt ømmeste, mens Corells nostalgiske «Midt i byen» er selve skoleeksemplet på Nilsen som den første store bydikteren i norsk litteratur. Albumet avsluttes med det omfangsrike, sosialrealistiske novellediktet «Nr. 13», som mer enn noe annet gir oss et innblikk i Nilsens verden: leiegårdene og deres fattigslige beboere som omgitt av «ungehvin og hyl og kjerringgrin» likevel finner tid til å drømme om en bedre tilværelse.

«På gjensyn» vil bli stående som en moderne klassiker, et sorgmuntert monument over en av Norges mest avholdte, myteomspunne diktere. Utgivelsen markeres med to konserter på Cosmopolite Scene i Oslo lørdag 7. desember.

Albumet gis ut på CD, LP og blir tilgjengelig i alle strømmetjenester.

Spill på Spotify, Tidal eller Apple Music

Bestill CD eller LP

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få informasjon om våre arrangement og utgivelser rett i din innboks

Takk for påmeldingen!
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen